Joep Vakantie in de Bourgogne
  Welkom
  La Maison
  Bourgogne
  Taizé
  Vakantie
  Kamers,
  appartement
  Gite
  Verblijfskosten
  Joep
  Inspiratie
  Links
  Contact
  Blog

 

 

 
 

Joep van Gorp heeft in november 2003 zijn fiets tegen de staldeur van de Ange Gardien aan gezet, klaar voor een nieuwe rol als gastenbroeder...  om van het  Domein een halteplaats te maken voor rust- en lichtzoekers op hun levensreis...

Joep heeft een dertigjarige loopbaan achter de rug, vooral als werker aan werk voor mensen zonder werk. 
Wegen vinden om nieuw werk en mogelijkheden tot een beter leven, met name voor de zwakkeren, waren hoofddoelen in zijn werk.
Zijn hoofdstudie was sociale psychologie met bijvakken  godsdienst- en  klinische psychologie.
Als psycholoog afgestudeerd aan de K.U. Nijmegen. 
Daarbij  is hij de eeuwige student gebleven, onderzoeken,  leren, de reis naar wijs....

In 2001 is hij teruggetreden als directievoorzitter van de Stichting Kringloopbedrijven Nederland/Het Goed.
Hij heeft daarna reizen gemaakt langs 13 Emmausgroepen en abbé Pierre bezocht in Frankrijk (2001), Woonwerkgemeenschappen in Frankrijk, Spanje, Portugal (2002) en voorts naar Argentina, Chili, Paaseiland, Tahiti, New Zealand, Australia (2003).

Als kloosterbezoeker heeft hij in de periode 1989-2002  in totaal meer dan een jaar in diverse Cisterciënzer-/Trappistenabdijen doorgebracht om tot rust te komen en te revitaliseren, met name in de abdijen Maria Toevlucht Zundert en Koningshoeven Tilburg.
Vanwege de dagelijkse toegankelijkheid en de inspirerende gemeenschap van Taizé in het wonderschone Bourgogne heeft hij een huis gezocht en gevonden op fietsafstand van Taizé.

  In Sailly ontvangt en support hij gasten op weg naar een leven van rust, actie, passie, liefde, licht, samen op naar een betere wereld...

Hij ontvangt steun van zijn kinderen Sara, Janneke (schilderijen!) en Sjoerd, familie en vele vrienden, zoals Mattie Dijkstra, Hans Hermanides, Marleen Mullink, Bart Buijze en gasten die voor kortere of langere tijd bij hem verblijven.

De fiets
Joep
Familie
kids
Janneke en Sara (www.saravangorp.nl)
www.jannekevangorp.com
klikken op site en verder
op naam en schilderijen